July 31, 2013

THE WINDOW

July 27, 2013

BEST OF FORMENTERA 2013

FORMENTERA. This was the 9th year in a row in Formentera. Next year it will be our 10th anniversary!
Best of this Year was the beach by the Lucky bar; the new ice creams at Amore i Odio in La Mola; the Moussaka at Can Toni; and dinner at Canapepa by the Church at San Francesc with Juan Luis Cañas wine, a must this season all around (and Parker's best quality-price wine of the year). All outdoors.
And Classics from Ever, still there, the terrace for breakfast at Es Caló, in between swims in the blue-blue-blue sea around; the unbelievable transparent waters; the siestas - after breakfast, before lunch, after lunch - all three of them; climbing down from La Mola to Sa Cala early in the morning and down the "Roman" road to Es Caló too; the night walks towards the lighthouse under billions of stars, the smooth feeling of peace; the boys growing, their friends growing too; the other breakfasts at Xicu with bread and tomatoes; the tomatoes direct from Pepe's house garden to the plate, hot and juicy, the olive oil; the islands "payés" bread.
And a Classic of all Classics, the Uruguayan "asado" at Can Carlets, hosted as always by B and M. Already missing next year's!






Este ha sido nuestro noveno año seguido en Formentera. El año que viene será el décimo aniversario!
Lo Mejor de este Año ha sido la playa junto al chiriguito del Lucky; los nuevos helados de Amore i Odio en La Mola; La Musaka de Can Toni; y cenar en Canapepa junto a la iglesia de San Francesc con el vino de Juan Luis Cañas, un fijo de todo el año (y el mejor vino calidad-precio de Parker de este año). Todo al aire libre.
Y Clásicos de todos los Tiempos, todavía allí, la terraza para desayunar de Es Caló, entre baño y baño en el mar azul-azul-azul alrededor; el agua increiblemente transparente; las siestas - después de desayunar (la del borriquillo), antes de comer (la del carnero) y la de después de comer ( la siesta siesta) - las 3; bajar de la Mola a Sa Cala por el acantilado por la mañana temprano, y también a Es Caló por el camino romano; los paseos de noche hacia el faro bajo billones de estrellas, la suave sensación de paz; los chicos creciendo, sus amigos creciendo; los otros desayunos en Xicu con pan con tomate; los tomates de la huerta de Pepe directos al plato, calientes y jugosos, el aceite de oliva; el pan payés de la isla.
Y el Clásico de todos los Clásicos, el asado uruguayo en Can Carlets, con B y M de anfitriones. Echando de menos ya el del año que viene!